/IR paneli
IR paneli 2018-08-13T16:50:27+00:00

IR paneli

Princip delovanja infra grelnih plošč temelji na oddajanju toplotnih valov, ki jih prijetno občutimo na način kot občutimo božanje sončnih žarkov. IR valovi sami namreč ne ogrevajo zraka okoli nas, temveč neposredno delujejo na telesa v prostoru. Tako se ogrejejo stene, tla in drugi predmeti v prostoru, ti pa nato svojo toploto oddajajo v okolico. To pomeni, da se toplota enakomerno razporedi po prostoru in ne prihaja do razlik glede na višino prostora, kot se to dogaja pri klasičnem ogrevanju, kjer se topel zrak zadržuje pri stropu. Pomembna prednost je tudi v tem, da z ogrevanjem ne dvigujemo prahu in v njem živečih pršic, obenem pa z gretjem sten omejujemo še razraščanje plesni in gliv, kar je pomemben podatek za vse, ki jih pestijo alergije. Suh in prašen zrak zaradi ogrevanja sta preteklost!

ir paneli

Ali radi nastavite svoje telo soncu, ki vas prejetno ogreje,
tudi kadar so temperatura zraka nižje?

Podobno vas ogrejejo tudi IR paneli.

Preverjena evropska kakovost z več kot 30 letno tradicijo

Nudimo vam nudi kakovostne IR panele evropskega porekla, ki predstavljajo alternativo fosilnim gorivom in dragemu električnemu ogrevanju. Kot specialisti za področje IR rešitev vam ne nudimo zgolj popolne ponudbe panelov, temveč sistematičen in celovit pristop z brezplačnim ogledom ter meritvami vaših bivalnih, poslovnih ali industrijskih prostorov, na podlagi katerih vam lahko pripravimo najboljšo ponudbo ter izračun prihranka pri stroških ogrevanja. In verjemite, finančni bonus ni zanemarljiv.

ir paneli

IR paneli so vsestranska rešitev za ogrevanje in so kot takšni primerni za skoraj skoraj vse vrste stavb in prostorov. Namestitev panelov predstavlja minimalen poseg v prostor oziroma stanovanje, saj je inštalacija izjemno enostavna. Kot enostavna rešitev so torej primerna rešitev tako za podnajemnike, kot tudi lastnike stanovanjskih in poslovnih prostorov.

IR paneli veljajo za ekološko učinkovit način ogrevanja tako zaradi energetske porabe, kot tudi iz vidika reciklaže materiala. Za delovanje potrebuje le električno energijo, ki jo pa dandanes pridobivamo na vse bolj okolju prijazne načine. Še posebej pride do izraza, če jo IR panele kombiniramo z lastno fotovoltaičo elektrarno.

Montaža je enostavna in ne zahteva večjega posega v prostor, za različno od konvencionalnih rešitev za centralno ogrevanje. Grelni panel preprosto namestimo na steno ali strop in ga povežamo z najbližjim virom elektrike.

Temperaturo prostorov uravnavate bodisi s klasičnimi ali brezžičnimi termostati, bodisi na daljavo preko pametnega telefona. Tako je nadzor nad temperaturo in posledično stroški vedno na dosegi roke, tudi ko vas ni doma.

INDUSTRIJSKI IR PANELI

Vrhunski visoko temperaturni IR paneli ECOSUN s+ z višjo močjo so namenjeni predvsem ogrevanju industrijskih, skladiščnih in kmetijskih struktur, torej objektov, ki imajo višje stropove in večje volumne prostorov. Z njimi sicer lahko ogrevamo katerikoli prostor, z višino od 3,5 metra pa do 10 metrov. Sem seveda sodijo tudi poslovni prostori, hale, delavnice, telovadnice ali dvorane. Poleg tega so primerni še za objekte s slabo izolacijo in tiste prostore, ki zahtevajo hitro ogrevanje. Dobran novica je tudi ta, da jih lahko uporabljamo tudi za terase in balkone. Pri tem se lahko pohvalimo, da edini ponujamo vodoodporne dolgovalovne grelnike za terase. Vabimo vas, da kliknite in preverite našo ponudbo, prepričani smo, da boste našli pravo rešitev zase!

IR PANELI ZA TERASE IN VRTOVE

 

Za ogrevanje teras, balkonov ali gostinskih lokalov vam priporočamo električne IR grelce ECOSUN TH, ki imajo bistveno nižjo površinsko temperaturo kot halogenski grelci. Slednji med delovanjem oddajajo svetlobo, ki je brez potrebnega nadzora lahko tudi škodljiva. Na električnem IR grelcu ECOSUN HT so nameščeni tudi nagibni montažni nosilci za montažo na steno pod kotom. Najmanjša višina, na katero se takšni grelci lahko namestijo, je 1,8 metra. Odločite se lahko tudi za vgraditev senzorja, ki se ob zaznavi gibanja avtomatsko vklopi in tako nadomesti klasično stikalo. Oglejte si bogato ponudbo in izberite pravi izdelek!

IR OGREVANJE ZA KMETSIJKE TER OSTALE INDUSTRIJSKE OBJEKTE

Naši vrhunski visoko temperaturni sevalni paneli ECOSUNs+ imajo grelni element, ki je sestavljen iz aluminijastih lamel, le-te pa so opremljene s posebnim elektrokemičnim površinskim zaključkom. Zato se uvrščajo med visoko temperaturne grelce. Na voljo so v enojni, dvojni ali trojni lamelni izvedbi z močjo od 0,9 do 3,6 kW. Poleg standardne bele površinske obdelave z zelo odpornim praškovnim premazom so na voljo tudi protikorozijske izvedbe grelnih plošč. Sledna različica je namenjena ogrevanju prostorov z visoko vlažnostjo. Poleg tega jih uporabljamo tudi za prostore, kjer je ozračje nasičeno s soljo ali drugimi agresivnimi snovmi (kmetije, pralnice). Omenimo naj še to, da lahko pri nas dobite tudi nagibne nosilce, ki omogočajo namestitev IR plošč pod kotom, zaščitne rešetke in okvirje za montažo v mavčne plošče in mavčne stropove.

IR OGREVANJE POSLOVNIH PROSTOROV, SKLADIŠČ

 

ECOSUN IKP, IN, IN-2 so modeli, ki so izdelani za zahtevnejše pogoje. Namenjeni so ogrevanju delavnic, tovarn, kmetijskih objektov, gospodarskih poslopij, skladišč ter prostorov, v katerih je velika vsebnost prahu ali vlage. Z njimi lahko ogrevamo tudi prostore s posebnimi zahtevami, kot so na primer skladišča strupenih snovi.  ECOSUN IKP, IN, IN-2 IR paneli se lahko pohvalijo s tem, da imajo večjo stopnjo zaščite IP 54, IP65 , IP 65 / E Ex 2. Narejeni so iz zelo trpežnih materialov. Na strop se jih lahko namesti s posebnimi nosilci, lahko pa se obesijo tudi neposredno na verige. Preverite našo ponudbo in se odločite za IR panele po svojem okusu!