IR paneli

Preverjena kakovost priznanih evropskih blagovnih znamk

Uporabite našega e-svetovalca in si zagotovite
optimalen IR panel za vaš prostor.

  • Svetujemo
  • Pripeljemo
  • Zmontiramo

Preverjena kakovost priznanih evropskih blagovnih znamk
Vas zanima več?
Preverite našo ponudbo

Preverjena evropska kakovost z več kot 30 letno tradicijo

Nudimo vam nudi kakovostne IR panele evropskega porekla, ki predstavljajo alternativo fosilnim gorivom in dragemu električnemu ogrevanju. Kot specialisti za področje IR rešitev vam ne nudimo zgolj popolne ponudbe panelov, temveč sistematičen in celovit pristop z brezplačnim ogledom ter meritvami vaših bivalnih, poslovnih ali industrijskih prostorov, na podlagi katerih vam lahko pripravimo najboljšo ponudbo ter izračun prihranka pri stroških ogrevanja. In verjemite, finančni bonus ni zanemarljiv.

Izberite ustrezno kategorijo glede na vaše zahteve!

Ali radi nastavite svoje telo soncu, ki vas prejetno ogreje
tudi kadar so temperatura zraka nižje?

Podobno vas ogrejejo tudi IR paneli.

IR paneli

Nižja investicija v prenovo sistema ogrevanja brez stroškov vzdrževanja!

Princip delovanja infra grelnih plošč temelji na oddajanju toplotnih valov, ki jih prijetno občutimo na način kot občutimo božanje sončnih žarkov. IR valovi sami namreč ne ogrevajo zraka okoli nas, temveč neposredno delujejo na telesa v prostoru. Tako se ogrejejo stene, tla in drugi predmeti v prostoru, ti pa nato svojo toploto oddajajo v okolico. To pomeni, da se toplota enakomerno razporedi po prostoru in ne prihaja do razlik glede na višino prostora, kot se to dogaja pri klasičnem ogrevanju, kjer se topel zrak zadržuje pri stropu. Pomembna prednost je tudi v tem, da z ogrevanjem ne dvigujemo prahu in v njem živečih pršic, obenem pa z gretjem sten omejujemo še razraščanje plesni in gliv, kar je pomemben podatek za vse, ki jih pestijo alergije. Suh in prašen zrak zaradi ogrevanja sta preteklost!

Zakaj je smotrno pomisliti na IR ogrevanje ob menjavi ogrevalnega sistema?

Nižji stroški ogrevanja

Do 60% prihranka v primerjavi z ogrevanjem na fosilna goriva.

Brez stroškov vzdrževanja

Pri uporabi IR ogrevanja ni stroškov letnega vzdrževanja.

Prijazno zdravju

Študije so pokazale, da IR ogrevanje pozitivno vpliva na počutje v prostoru.

Ne dviguje prahu

Z uporabo IR ogrevanje se prah ne dviguje in je prijazno ljudem z alergijo.

Enostavna regulacija

IR ogrevanje ima možnost regulacije preko sobnega termostata ali pametnih naprav.

Enostavna montaža

Montaža IR ogrevanja je relativno enostavna, zato jih lahko zmontirate tudi sami (ob nakupu navodila priložena).

Sobna uporaba

IR paneli so namenjeni predvsem ogrevanju bivalnih prostorov, ki imajo višje stropove in večje volumne prostorov. Z njimi sicer lahko ogrevamo katerikoli prostor, z višino od 3,5 metra pa do 10 metrov. Sem seveda sodijo tudi poslovni prostori. Sem seveda sodijo tudi poslovni prostori, hale, delavnice, telovadnice ali dvorane. Poleg tega so primerni še za objekte s slabo izolacijo in tiste prostore, ki zahtevajo hitro ogrevanje.
Pridobi ponudbo

IR ogrevanje za zunanjo uporabo

Za ogrevanje teras, balkonov ali gostinskih lokalov vam priporočamo električne IR grelce ECOSUN TH, ki imajo bistveno nižjo površinsko temperaturo kot halogenski grelci. Slednji med delovanjem oddajajo svetlobo, ki je brez potrebnega nadzora lahko tudi škodljiva. Na električnem IR grelcu so nameščeni tudi nagibni montažni nosilci za montažo na steno pod kotom. Najmanjša višina, na katero se takšni grelci lahko namestijo, je 1.8 metra.
Pridobi ponudbo

IR ogrevanje poslovnih prostorov, skladišč

Te vrste paneli so izdelani za zahtevnejše pogoje oziroma industrijsko uporabo. Namenjeni so ogrevanju delavnic, tovarn, kmetijskih objektov, gospodarskih poslopij, skladišč ter prostorov, v katerih je velika vsebnost prahu ali vlage. Z njimi lahko ogrevamo tudi prostore s posebnimi zahtevami, kot so na primer skladišča strupenih snovi. IR paneli se lahko pohvalijo s tem, da imajo večjo stopnjo zaščite IP 54, IP65 , IP 65 / E Ex 2. Narejeni so iz zelo trpežnih materialov. Na strop se jih lahko namesti s posebnimi nosilci, lahko pa se obesijo tudi neposredno na verige. Preverite našo ponudbo in se odločite za IR panele po svojem okusu!
Pridobi ponudbo

IR ogrevanje za kmetijske in inustrijske objekte

Naši vrhunski visoko temperaturni sevalni paneli ECOSUNs+ imajo grelni element, ki je sestavljen iz aluminijastih lamel, le-te pa so opremljene s posebnim elektrokemičnim površinskim zaključkom. Zato se uvrščajo med visoko temperaturne grelce. Na voljo so v enojni, dvojni ali trojni lamelni izvedbi z močjo od 0,9 do 3,6 kW. Poleg standardne bele površinske obdelave z zelo odpornim praškovnim premazom so na voljo tudi protikorozijske izvedbe grelnih plošč. Sledna različica je namenjena ogrevanju prostorov z visoko vlažnostjo. Poleg tega jih uporabljamo tudi za prostore, kjer je ozračje nasičeno s soljo ali drugimi agresivnimi snovmi (kmetije, pralnice).
Pridobi ponudbo